Tartu linnaraamatukogu pääses külastajate tormijooksust

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnaraamatukogu keskkogu ukse juures ei olnud paar tundi pärast taasavamist suurt tunglemist märgata.
Tartu linnaraamatukogu keskkogu ukse juures ei olnud paar tundi pärast taasavamist suurt tunglemist märgata. Foto: Raimu Hanson

Tartu linnaraamatukogu avas täna hommikul pärast ligi kaks kuud kestnud pausi taas uksed lugejatele nii keskkogus kui ka kõikides harukogudes. Tormijooksu ei olnud vähemasti keskkogule paar tundi pärast avamist näha, samal ajal liikus trepikojas, koridorides ja osakondades lugejatest rohkem oma maja rahvast.

Raamatukogu teatel tuleb lugejatel järgida eriolukorra reegleid, desinfitseerida käed ja soovitatavalt kasutada isiklikke kaitsevahendeid.

Distantsihoidmise meeldetuletus linnaraamatukogu muusikaosakonnas.
Distantsihoidmise meeldetuletus linnaraamatukogu muusikaosakonnas. Foto: Raimu Hanson

Laenutussaalid on erineva suurusega, seetõttu tuleb mõnel pool reguleerida lugejate arvu. Näiteks keskkogu ajakirjanduse ning eesti- ja võõrkeelse ilukirjanduse laenutussaali mahub korraga turvaliselt seitse inimest, raeplatsi lugemistuppa lehti lugema kaks ja arvutit kasutama kaks inimest. Piiratud on samuti kohalkasutuse ja arvutiklasside töökohad, oma reeglid on välja töötanud ka harukogud. Täpse info leiab külastaja osakonna või harukogu ukselt.

Alates tänasest tellimuste põhjal pakke välisuksel enam ei väljastata, küll aga saab ka edaspidi tellida raamatuid, ajakirju ja muidki teavikuid e-kataloogist ESTER pakiautomaatidesse.

Täna avanes taas ka teavikute järjekorda panemise võimalus koos tellimisega soovitud laenutuspunkti. Raamatukogus on võimalik teha koopiaid ja printida, samuti läheb käima koduteenindus. Muusikaosakonda luuakse eraldi töökoht veebiplatvormi Zoom kaudu suhtlemiseks, näiteks linnaametnikega.

Enne raamatukogu avamist pikendati veel kõik laenutähtajad ning maikuus viivist ei küsita, seega pole vaja raamatute tagastamisega kohe esimestel päevadel kiirustada, teatas raamatukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles