Parkimiskontrolörid said uuesti tööle hakata

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mölder
Jüri Mölder Foto: Sille Annuk / Postimees

Tarkvaraviga, mis muutis jõulude ja aastavahetuse paiku Tartus õiguslikult kehtetuks üle saja viivistasuotsuse, on kõrvaldatud ning tasulise parkimise alal käib nüüd kontroll taas tavapärasel viisil.


Tartu linnavalitsuse nimel tasulist parkimist kontrolliv ettevõte Ühisteenused sai reede õhtuks kõrvaldatud tarkvaravea, mille tõttu näitas viivistasuotsuse elektrooniline originaal üht trahvimise põhjust, väljatrükk aga teist.

Vea parandamisest teatas Ühisteenuste juhatuse liige Alar Vasemägi ja ka Tartu linnaametnikud kinnitasid, et probleem on kõrvaldatud.

Linnasekretär Jüri Mölder ütles, et nüüd on jäänud mõned kosmeetilised parandusettepanekud, kuid need ei mõjuta viivistasunõuete kehtivust.

Tartu parkimisspetsialisti Martin Nelise andmetel oli 21. detsembrist 3. jaanuarini tehtud 129 õiguslikult kehtetut viivistasuotsust. Mõned kiiremad on jõudnud need ka ära maksta.

Sellised trahvid võib vaidlustada ja raha tagasi saada. Niisamuti ei tule maksta trahve, mis on õiguslikult kehtetud. Kuivõrd aga kõik ülalnimetatud ajavahemikul tehtud viivistasuotsused ei olnud ebakorrektsed, tuleks igal juhul ametnikega konsulteerida.

Linnavalitsus käsitleb ebakorrektselt vormistatud viivistasuotsuste tõttu saamata jäänud raha Ühisteenuste põhjustatud kahjuna ning kavatseb selle ettevõttelt välja nõuda.

Kui suur on kahjusumma, ei olnud eilseks veel kokku arvutatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles