Purjus ning taaruv autojuht püüdis öösel tanklast alkoholi osta, kuid lõpetas hoopis arestimajas

Tartu Postimees
Copy
Roolijoodik.
Roolijoodik. Foto: Sille Annuk

Ööl vastu 10. maid andsid tähelepanelikud inimesed häirekeskusele teada, et Mustvee tankla juurde saabus sõidukiga joobes mees, kes suutis vaevu rääkida ning püsti seista. Politseinikud pidasid joobes juhi kinni ning toimetasid ta arestimajja.

«Sündmused Jõgevamaal Mustvee tankla juures said alguse 10. mail kell 3.30, kui kohaliku tankla juure sõitis oma sõiduautoga Audi kahtlaselt käituv mees. Niipea kui sohver tanklasse sisenes, tundis klienditeenindaja tugevat alkoholi lõhna. Ka märkas töötaja, et juhi kõnnak on väga vaevaline ja vaaruv,» kirjeldas Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere.

Politseinik lisas, et mees püüdis kauplusest osta alkohoolseid jooke ja tubakatooteid, kuid tal polnud selleks raha ega suutnud ta ka oma seisundi tõttu end klienditeenindajatele arusaadavaks teha. «Mõistes, et autoga tanklasse saabunud mees on raskes joobes, helistas parasjagu tanklas olnud klienditeenindaja tuttav häirekeskusele, andis info ohtlikust juhist edasi ning hoidis tanklast väljunud meest politseinike saabumiseni sõiduki juures vestlusega kinni,» lisas patrullpolitseinik.

Teatele reageerinud korravalvurid tuvastasid 21-aastasel mehel raske joobe. Ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati otsejoones arestimajja.

Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere tõdes, et tähelepanelike inimeste sekkumine ja ohtlikest juhtidest teada andmine näitab selgelt üha suuremat sallimatust liiklust ohustavate juhtide suhtes. «Möödunud nädalavahetusel tabasid politseinikud üle Lõuna-Eesti ühtekokku 17 alkoholi tarvitanud roolikeerajat ning neist suisa üheksa õnnestus roolist kõrvaldada just tänu tähelepanelike inimeste kaasabile,» selgitas Alavere. Ta tänab kõiki kaasliiklejaid, kes ohtu märganuna sellest politseile teada annavad ja nii meie teid turvalisena hoida aitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles