Muuseumijuhiks pürib kolm vägilast

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Raimu Hanson
Raimu Hanson Foto: Margus Ansu

Tartus Vanemuise tänavas tegutseb üleriigilise ja rahvusliku tähtsusega asutus, millel seisab taas ees direktori valimine. Tartu Postimees avaldas paar päeva tagasi lühiuudise, kus on kirjas, et avalikul konkursil osalemiseks on saatnud oma dokumendid kolm isikut. Nende nimesid kirjandusmuuseumi personalijuht Krista Ojasaar ei avaldanud, sest tal ei ole voli seda teha, ja isegi kandideerijate sugu ei soostunud ta ütlema. Küll aga rääkis ta direktoriks kandideerimise järgmistest järkudest.

Kõik kolm astuvad muuseumi teadus- ja haldusnõukogu ette 19. mail. Järgmine etapp on mai lõpus või juuni alguses, mil kandideerijaid ootab haridus- ja teadusministeeriumi teaduspoliitika komisjon, selle liikmed on enne tutvunud muuseumi teadus- ja haldusnõukogu hinnangutega kandideerijate kohta. Komisjonis väljavalitu kinnitab direktoriametisse minister.

Millal võiks kandideerijate nimed avalikkuse ette tulla? Ministeeriumi personali- ja dokumendihalduse osakonna juhataja Mare Pihel selgitas, et konkurss on veel muuseumisiseses faasis ning pole kindel, kas kõik kandidaadid kvalifitseeruvad direktoriks sobilike hulka – sellise hinnangu annab kandidaatidele alles muuseumi teadusnõukogu. Seetõttu pole Piheli sõnul asjakohane teemat veel kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles