Ivar Põllu koordineerib Eesti teatri päästmist

Tartu Postimees
Copy
Näidendi autorid Mart Aas (vasakult), Piret Jaaks ja Urmas Vadi septembris 2019.
Näidendi autorid Mart Aas (vasakult), Piret Jaaks ja Urmas Vadi septembris 2019. Foto: Gabriela Urm / Draama

Täna õhtul tuleb veebis avalikkuse ette lühinäidend «Eesti teatri päästmine», mille ettelugemine otseülekandes käib Ivar Põllu koordineerimisel Pärnus, Viljandis, Tartus, Rakveres ja Tallinnas.

Ettelugemine algab kell 19 veebiplatvormil elektron.live. Seda saab vaadata ainult ühe korra, järelevaatamise võimalust ei ole, teatas Tartu Uue Teatri kumulooja Marie Kliiman.

«Ühel septembrikuu päeval 2019, kui räägiti veel teatri üleproduktsioonist, kirjutasid neli näitekirjanikku festivalil Draama lühinäidendi düstoopilisest õhtust, kui kõikide teatrite uksed on ootamatult suletud. Pärnus Endla teatri ees koguneb neli inimest, kes otsustavad head kriisi mitte raisku lasta ning Eesti teatri uuesti luua. Alustades ideaalsest näitlejast,» on teates kirjas. «Nüüd, kus teatrid on tõepoolest suletud ja elu pole enam endine, on meil hea võimalus koosloomises sündinud näidend «Eesti teatri päästmine» koos, aga ülimalt turvaliselt, lugemisteatrina ette kanda.»

Näidendi autorid on Piret Jaaks, Urmas Vadi, Mart Aas ja Ott Kilusk. Esitavad Tartu Uue Teatri, Endla, Ugala, Rakvere teatri, Vanemuise, Tallinna linnateatri, Vene teatri, Kanuti Gildi saali, STLi, VAT teatri, Piip ja Tuut teatri ja e⁻lektroni ühendatud jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles