Kutsekooli meistrid viisid eesliini töötajatele küpsetisi

Tartu Postimees
Copy
Küpsetiste üleandmine Tartu ülikooli kliinikumi töötajatele.
Küpsetiste üleandmine Tartu ülikooli kliinikumi töötajatele. Foto: Erakogu

Eile külastasid Tartu kutsehariduskeskuse meistrid mitmeid eesliinil töötavaid asutusi, et avaldada tänu ja toetust praegustele kangelastele. Koos heade sõnadega jagati laiali 60 kilogrammi koolis valmistatud küpsetisi.

Möödunud nädalal kutsusid kutsehariduskeskuse töötajad kooliperet üles väljendama ühiselt tänu neile, kes teiste tervise ja turvalisuse tagamise nimel riskivad iga päev ise enda omaga. Idee algatas Tartu kutsehariduskeskuse direktor Raini Jõks, kelle sõnul on kriisiolukord sobiv aeg märkamaks ühiskonnas neid ameteid, mille panuse suurusele tavaolukorras vähem tähelepanu pööratakse. «Elutähtsate teenuste toimimine ja olemasolu tundub elementaarne, ent praegu töötavad paljud nende elukutsete esindajatest oma võimete piiril. Nemad on meie tänased kangelased,» sõnas Jõks.

Kooli personal tuli algatusega kaasa ning kokku kogunes töötajatelt annetustena 858 eurot. Kogutud raha eest valmistati küpsetisi ja lihatooteid, millest esimesed täna ka üle anti.

«Meie elusid päästa ei oska, aga proovisime toimetada oma oskuste piires. Tartu kutsehariduskeskusel on kompetents valmistada nii pagari-, kondiitri- kui lihatooteid ning ma julgen öelda, et selles me oleme tõesti meistrid,» rääkis Jõks.

Esimesed küpsetised rändasid meistritelt Tartu ülikooli kliinikumi, lisaks külastati veel Tartu kiirabi, Lõuna prefektuuri, Tartu vanglat, Tartu hooldekodu ja Tartu linna kriisimeeskonda. Uuel nädalal on meistrid taas ratastel, et tänada oma toodetega neid, kelle juurde täna ei jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles