Valitsuse otsus võib mõned lapsed mai keskpaigas uuesti kooli viia

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Riigieksamid on abiturientidele tänavu vabatahtlikud ja et gümnaasium sel õppeaastal lõpetada, peavad lõpuklassiõpilase kooliastme hinded olema vähemalt «rahuldavad» või «arvestatud».
 
Riigieksamid on abiturientidele tänavu vabatahtlikud ja et gümnaasium sel õppeaastal lõpetada, peavad lõpuklassiõpilase kooliastme hinded olema vähemalt «rahuldavad» või «arvestatud».  Foto: Marko Saarm

Eriolukord on koolielu pea peale pööranud, päev või nädal korraga elamine pole lihtne. Ja erilist selgust ei paistagi, sest valitsuse esmaspäevane otsus muuta riigieksamid vabatahtlikuks tekitab koolidele endiselt segadust. Lisaks otsustas valitsus eile, et kui nakkuse levik ei hoogustu, on eritingimusi järgides võimalik taastada 15. mai paiku kontaktõpe.

See otsust hõlmab üldhariduskoole, kõrgkoole, kutsekoole, huviharidust, täienduskoolitusi ja noortekeskusi. Kas lapsed peavad mai keskel kooli tagasi minema? Ei, 15. mai kontaktõpe on mõeldud eelkõige 12. klassi lõpetajatele, 9. klassi lõpetajatele, kellel on vaja teha sisseastumiskatsed gümnaasiumisse, ning lisatuge vajavatele õpilastele, kellel kaugõpe ei ole andnud soovitud tulemusi, selgitas haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts.

Tuleb ka puhata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles