Katse tungida geeniuse mõttemaailma

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Näituse ühes nurgas on Enn Põldroosi maalid «Varjud on inimestest huvitavamad» (vasakult), «Punkt», «Kõditajad» ning «Kokkulepe värvilise ja värvitu maailma vahel».
Näituse ühes nurgas on Enn Põldroosi maalid «Varjud on inimestest huvitavamad» (vasakult), «Punkt», «Kõditajad» ning «Kokkulepe värvilise ja värvitu maailma vahel». Foto: Sille Annuk

Enn Põldroos on geenius. Enamasti algab kunstnikel seitsmekümnendatel eluaastatel loominguline langus, suur erand oli siiani Kristjan Raud ja teisena tulebki Enn Põldroos, kes saab 21. mail 87-aastaseks. Ta võttis alles mõni aasta tagasi ette kõige moodsama maalitehnika digimaali. Osa selliseid arvutiekraanil valminud uusi pilte on näitusel kultuuriklubis Promenaadiviis.

Kunstnik on lisanud digimaalidele fotosid ja tsitaate oma varasemast loomingust, andes pildile uusi tähendusi. Nii need kui ka täiesti uued maalid paistavad silma originaalse lähenemisega ajalikele ja ajatutele teemadele. Vaimukus, iroonia, ootamatus, mitmemõttelisus ja mis kõik veel iseloomustavad Enn Põldroosi loomingut juba 65 aastat.

Alustus rändajatest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles