Kirjandusfestival Prima Vista pakub luuleprogrammi veebikanalites

Tartu Postimees
Copy
Illustratsioon kirjandusfestivali veebisaidilt.
Illustratsioon kirjandusfestivali veebisaidilt. Foto: Prima Vista

Sügisesse lükkunud kirjandusfestival Prima Vista tähistab oma algset toimumisaega 4.–9. maini videoprogrammidega veebikanalites. Veebi vahendusel saavad sõna nii tänavused väliskülalised kui ka MTÜ Eesti Lavaluule rahvusvahelises projektis Borderlines osalenud Eesti luuletajad, kelle loomingu videosalvestistega luuakse sild kahe väga erineva kevade, mulluse ja tänavuse vahel.

Kirjandusfestivali Prima Vista programmijuht Marja Unt teatas, et videoprogramm avati esmaspäeval Hasso Krulli luuletusega «Mets». Iga päev avaldatakse üks Borderlinesi raames salvestatud video, nende seas on nii originaalloomingut kui ka Hasso Krulli teose «Euroopa» töötlusi.

Videoprogrammis astuvad üles Kaisa Kuslapuu (Hasso Krulli «Metsa» töötlus), Aliis Aalmann («Euroopast» inspireeritud luuletus), Joosep Vesselov (originaallooming regilaulu stiilis), Rika Tapper (luuletused), Mari Pihl (luuletused) ja Sirel Heinloo (Hasso Krulli luuletus «Mina, Pimedus»).

Lisaks Borderlinesi luulevideotele toob programm neljapäeval ja laupäeval publiku ette ka Prima Vista külaliste videotervitused.

Programmi saab jälgida Prima Vista ja TarSlämmi sotsiaalmeedia lehekülgedel ning Prima Vista kodulehel. Videod avaldab ka ERRi kultuuriportaal. Ühtlasi saab festivaliõhustikku meenutada hiljuti avaldatud videost, mis võtab kokku hetki ühest mulluse festivali tippsündmusest, 24-tunnisest kultuurimaratonist «Insomniakaton».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles