Meestelaulu selts otsib ideed ja kunstilist juhti

Tartu Postimees
Copy
Eesti meestelaulu selts.
Eesti meestelaulu selts. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meestelaulu selts (EMLS) kuulutas välja konkursi Tartu rahu aastapäeva kontserdi kunstilise juhi ja lähteidee leidmiseks.

Avalik konkurss on avatud tänasest ning konkursitööde laekumise tähtaeg on 30. juuni kell 23.59. Konkursil võivad osaleda kõik soovijad, kelle ideekavand vastab reglemendis toodud tingimustele.

«Kui eelnevatel aastatel oleme peamiselt lähtunud tegijast, siis nüüd oleme otsustanud võtta veidi teise suuna. Esiteks soovime avada selle tähtpäeva tähistamise kõigile Eesti kultuuritegijatele. Teiseks soovime peamiselt leida seda visiooni, ideed, kuidas oleks ilus ja hea viis tähistada seda ajaloolist sündmust. Olulisel kohal on just ideekavand, sest esimeses voorus toimub tööde hindamine anonüümselt ehk komisjon ei tea tööde autoreid,» ütles seltsi esimees Indrek Vijard.

Kunstilise juhi kandidaat võib konkursil osaleda individuaalselt või koos meeskonnaga. Osalemise aluseks on kirjalikus vormis esitatud ideekavand, mis sisaldab ülevaadet kontserdi ülesehitusest, esinejate kooslusest ja repertuaari valiku koostamise põhimõtetest, soovitatav on tuua repertuaari näiteid. Kavand peab lähtuma väärtustest, nagu isamaalisus ja eesti keel, ning arvestama ürituse pidulikkuse, väljapeetuse ja päevakajalisusega. 

Konkursi tulemusena avalikustab selts kunstilise idee võitja hiljemalt 20. juuliks seltsi kodulehel www.emls.ee ja kooriühingu kodulehel. Üritust korraldavad Eesti meestelaulu selts, kaitsevägi ja välisministeerium.

Koostöös kaitseväe ja välisministeeriumiga tähistatakse iga aasta 2. veebruaril Tartu rahulepingu allkirjastamist piduliku kontserdiga. Rahulepingu allkirjastamisega tunnustas Venemaa Eesti Vabariigi iseseisvust ja lõppes Vabadussõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles