Porgandid saavad kiiremaks sõiduks lauge kurvi ja punase Jänese silla (1)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Eesti Raudtee alustab selle aasta teises pooles Emajõele uue silla ehitust. Uus sild tuleb punase kaarega. Vanast Jänese sillast loodab Tartu linnavalitsus teha kergliiklussilla, et marjulised ja seenelised saaksid jõge ületada.
Eesti Raudtee alustab selle aasta teises pooles Emajõele uue silla ehitust. Uus sild tuleb punase kaarega. Vanast Jänese sillast loodab Tartu linnavalitsus teha kergliiklussilla, et marjulised ja seenelised saaksid jõge ületada. Foto: Sille Annuk/Infrabim OÜ

Eesti Raudtee tahab selle aasta teises pooles alustada ülikoolilinnas Vorbusel üle Emajõe viiva uue raudteesilla ehitust. Esialgse kava järgi ei kao kuhugi ka aastakümneid hästi teeninud Jänese sild: kui Eesti Raudtee ja Tartu linnavalitsus saavad kokkuleppele, siis saab sellest jalakäijate sild.

Et Elroni porgandrongid saaksid silda ületada kiirusega 135 kilomeetrit tunnis, on tarvis Emajõe ületuskoht laugemaks ehitada ning üle 60 aasta vana Jänese sild uue vastu välja vahetada, selgitas ASi Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.
Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin. Foto: Silver Raidla
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles