Kalju Konsin leidis koroonaviirusest inspiratsiooni ja avaldas uue värsivihu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kalju Konsini seni kolm viimast värsivihikut: "Kummaline ilmamaa" (kevad 2020), "Kõrvalpilk" (sügis 2019) ja "Memento vivere" (veebruar 2019).
Kalju Konsini seni kolm viimast värsivihikut: "Kummaline ilmamaa" (kevad 2020), "Kõrvalpilk" (sügis 2019) ja "Memento vivere" (veebruar 2019). Foto: Raimu Hanson

Koroonaviirusest põhjustatud eriolukord on kajastunud ka Kalju Konsini uusimas luulekogus «Kummaline ilmamaa». 91-aastane autor on selle ise välja andnud nii nagu ka eelmised 18 värsivihikut.

«Salapärase viiruse / hämmastav jõud. / Pöörata pahupidi / kogu maailm. / Jätta varju rakettide raev. / Luua hääletu vaikus.» Selline on luuletus «Koroona (2020)». Järgmisel leheküljel teeb Konsin luuletuses «Kriis» tähelepaneku, et kriisiaeg on jätnud meid väga paljust ilma, kuid ühtaegu õpetab hindama asju, mis seni jäänud tähelepanuta.

20-leheküljelise luulevihiku lugeja saab teada sedagi, et paljud kardavad küll üksinduse vaeva, aga usk, lootus ja armastus on väga väärtuslikud ka üksinduses. «Unustad need - / ahastus ootab vaid ees.»

Kalju Konsini eelmine luulekogu «Kõrvalpilk» ilmus mullu novembris. Esimene sama autori poeeside vihik «Kuuüksindus» nägi trükivalgust aastal 2003.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles