Tänavakunstirühmitus tahab näidata lausega Kasekesel, et halvas leidub head

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
3. mai kell 19.20. Töö on jõudnud viimaste pintslitõmmeteni.
3. mai kell 19.20. Töö on jõudnud viimaste pintslitõmmeteni. Foto: Raimu Hanson

Pühapäeval kell 19.28 tähistas hüüatus «Vist valmis!» ja sellele järgnev mõne kätepaari aplaus suure töö lõppu endise kuulsusrikka Kasekese restorani fassaadil, kus veel nädal tagasi laiutasid mitme tänavakunstniku teosed. Nende peale tekkisid kõigepealt valged ja mustad suured pinnad, millele omakorda mustade ja valgete tähtedega maalitud lause «Ega millegi muuga polegi siin tegu, kui lihtsalt meile tuletati meelde, mis on kõige olulisem elus».

2. mai. Tööjärg on poole peal.
2. mai. Tööjärg on poole peal. Foto: Raimu Hanson

Värske teose on teinud kunstirühmitus Printsess Täna. Selle eesotsas on samanimeline kunstnik.

«Kõige rohkem ma tahan selle lausega tuua positiivsust praegusesse olukorda. Tahan näidata, et igas halvas olukorras on alati ka midagi head, ja panna selle peale mõtlema,» ütles Printsess Täna. «Eks see ole igaühe enda tõlgendada, mis on kõige olulisem, aga ma arvan, et need poolteist kuud või mis iganes veel tuleb, on just selleks hea, et võtta aeg rahulikult maha ja mõelda oluliste asjade peale. Piiratud võimalused panevad prioriteedid paika: väga hästi selguvad asjad, milleta ei saa elada, ja need asjad, milleta saab elada.»

Kasekese seinale maalitud lause «Ega millegi muuga polegi siin tegu, kui lihtsalt meile tuletati meelde, mis on kõige olulisem elus» on tsitaat Jarek Kasari laulust 4. aprillil ilmunud albumilt «Kribu-krabu».

Rohkem on Printsess Täna loomingust ja Tartu tänavakunsti lähitulevikust juttu homses Tartu Postimehes.

28. aprill. Tänavakunstnike eelmiste aastate looming on kaetud musta ja valge värviga.
28. aprill. Tänavakunstnike eelmiste aastate looming on kaetud musta ja valge värviga. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles