Parkimismaja oksjon läks ilmselt vett vedama (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
200-kohaline parkimismaja peaks valmima arhitektuurivõistluse võidukavandi «Turuplats» järgi.
200-kohaline parkimismaja peaks valmima arhitektuurivõistluse võidukavandi «Turuplats» järgi. Foto: Eskiis Villem Tomiste

Tartu linnavalitsusel pole kahtlust, et Vabaduse puiesteele parkimismaja rajamiseks korraldatud hoonestusõiguse konkursil on võitja – see ettevõte pakkus aastatasuks 94 250 eurot. Kuid sealt edasi on kahtlused ja arendaja pole suutnud seni neid hajutada.

Probleeme on laias laastus kaks. Esiteks tundub hind linnavalitsusele liiga hea, et seda kõnealuses kohas tagasi teenida ning et raha jääks ka parkimishoone ehituseks. Teiseks on ettevõte tundmatu, kuid ehitada tuleks suur ja kallis hoone otse linna keskmes, Raekoja platsi vahetus naabruses.

Otsuse, kuidas edasi, teeb linnavalitsus lähinädalatel. «Meil on vaja konkursi tulemused kinnitada või mitte. Korjame selle otsuse tegemiseks infot,» selgitas Tartu abilinnapea Reno Laidre. «Peame olema veendunud, et kui tulemuse kinnitame ja võitjaga lepingu sõlmime, siis ta suudab seda täita. Saadud info ei ole veel piisav, et oleksime selles veendunud. Võitja ise on väga optimistlik, lubas lähiajal saata plaanid ja tõendada investeerimissuutlikkust.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles