Üleskutse: räägi kaasa kliimaneutraalsuse teemal

Tartu Postimees
Copy
Tartlasi oodatakse 10. maini avaldama arvamust kliimaneutraalsuse teemal.
Tartlasi oodatakse 10. maini avaldama arvamust kliimaneutraalsuse teemal. Foto: Sille Annuk

Euroopa Komisjon kujundab missiooni, mille eesmärk on muuta sada Euroopa linna 2030. aastaks kliimaneutraalseks. Euroopa linnades tehakse küsitlusi, et selgitada välja linlaste valmisolek ja huvi osaleda ambitsioonika eesmärgi saavutamises. Kliimaneutraalsuse teemal ootab linlaste arvamust ka Tartu.

Abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et Tartu linn töötab välja energia- ja kliimakava, mille eesmärkide saavutamisele aitaks saja pilootlinna hulka valimine oluliselt kaasa.

«Pilootlinnade väljavalimise ning toetamise tingimused ei ole veel selged, kuid soovime igal juhul Tartu kliimaneutraalsuse suunas liikumise ambitsiooni Euroopa otsustajateni viia. Seetõttu on tartlaste arvamuse edastamine väga oluline,» ütles abilinnapea. 

Tamm lisas, et mida rohkem on vastajaid, seda tõsisemalt tartlaste tagasisidet ja motivatsiooni võetakse.

Küsitlus, millega tahetakse saada ülevaade linnaelanike prioriteetidest kliimamuutustega seotud tegevuste ja investeeringute kohta, on leitav Tartu linna kodulehel ning vastuseid oodatakse 10. maini. 

Euroopa Komisjoni missiooni käigus loodetakse leida lahendused, kuidas parandada Euroopa linnade õhukvaliteeti, innustada inimesi tervislikumalt elama ja luua uuenduslikke lahendusi kliimaneutraalsuse saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles