Galerii ⟩ Tartus läks spordi- ja mänguväljakutel elu käima

Lenel Karu
, reporter
Copy

Tänasest alates on lubatud taas viibida Tartu linna spordi- ja mänguväljakutel ning välijõusaalides, kus endiselt kehtivad distantsi hoidmise ja hoolika desinfitseerimise reeglid.

Ilus ilm meelitas täna pärastlõunal linna mänguväljakutele lapsi koos vanematega aega veetma. Samas oli ka neid kohti, mis tühjas üksinduses seisid.

Reeglid paigas

Lapsed on toas olemisest väsinud ja ootavad õue pääsemist. Seda kinnitas ka Gerli Vosmi, kes koos oma 4-aastase tütre Renne-Marii ning sõbranna ja tema lapsega koos Annelinna ühel mänguväljakul ilusat ilma nautisid.

«Üle kahe kuu said tüdrukud omavahel kokku. Kui ma seda oma tütrele ütlesin, läksid tal silmad väga suureks, et kas lõpuks on see aeg käes,» rääkis Gerli Vosmi. Maikuu esimese päeva puhul läksid emad koos lastega ratastega sõitma ning edasi mängima. Vosmi sõnul jälgiti mänguväljakul kahe meetri reeglit ning perekonnad hoidsid üksteisest kaugemale. Keskmiselt nägi tema korraga platsil kaheksat last, kes kasutasid erinevaid atraktsioone ning suutsid püsida üksteisest piisavalt kaugel.

Vosmi usub, et mänguväljakutel saab piiranguid jälgida, aga mitte täielikult. Kui peretuttavatega võib kontakti hoida, siis võõraste lastega kokku puutuda pigem ei julge.

«Oma sõbranna last sa ju tead ning lubad koos mängida, kui kummalgi pole nähtavaid haigestumise märke. Siseruumis on keeruline, aga õues ju õhk liigub,» lisas Vosmi. Ta kinnitas, et desinfitseerimiseks olid mõlemal omad vahendid kaasas ja lastele said sõnad peale loetud. 

Ratta- ja tennisehuvilised

Mänguplatsidel valmistasid suurimat rõõm lastele kiiged.

«Kodus ju pole selliseid asju ning isegi minu vanem tütar jutustas eile õhtul kiige peal sõbrannaga mitu tundi. Inimestel tuleb juba ette loomulik piir ning nad ei suuda elada õues viibimata,» ütles Vosmi.

Lisaks mänguväljakutele oli täna Tartus näha ka esimesi spordihuvilisi. Kes olid tolmu käest välja toonud trikirattad, kes aga veetsid sõpradega aega tenniseväljakutel. Nädalavahetusest on lubatud ka liikumis- ja spordiüritused maksimaalselt kümneliikmelistes gruppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles