Piirissaarega lõpetatakse mai algusest liikumispiirangud

Tartu Postimees
Copy
Piirissaarega taastub alates 6. maist laevaliiklus.
Piirissaarega taastub alates 6. maist laevaliiklus. Foto: Toomas Lindjärv

Tartu vallavalitsus otsustas alates 6. maist lõpetada Piirissaarega seotud liikumispiirangud, mil taastub ka regulaarne praamiühendus liinil Laaksaare – Piirissaare. Alates järgmisest kolmapäevast teeb parvlaev Koidula Piirissaare ja mandri vahel reise vastavalt iga-aastasele suvisele graafikule. Laevaliikluse ajal sõidavad bussid sadamasse suvise graafiku alusel.

Piirissaare saarevahi Toomas Lindjärve sõnul suhtusid Piirissaare elanikud kehtestatud piirangutesse ja nende vajadusse väga mõistvalt ning probleeme kohapealsete elanikega ei tekkinud.

«Küll aga on laevaliikluse taastamine rõõmusõnum neile, kes on pikalt oodanud võimalust kevadisteks aiatöödeks saarel asuvas suvekodus või koristustööde tegemiseks hauaplatsidel,» sõnas Toomas Lindjärv.

Eestis valitseva eriolukorra tõttu kehtis alates 3. aprillist liikumispiirang Piirissaarele selliselt, et saarele oli lubatud suunduda ainult saarel alaliselt elavatel isikutel. Saarel viibivatel isikutel oli lubatud saarelt lahkuda, kaubavedu ja elutähtsate teenuste osutamine jätkus. Piirissaare elanikel soovitati ilma tungiva vajaduseta jätta ära mandril käigud. Laevaliiklust Piirisaarega korraldab MTÜ Tartumaa Ühistranspordikeskus, kelle kodulehelt leiab täpsema info graafikute kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles