Galerii ⟩ Üksainus lõke ja mõned peolised jätsid Tartu volbriööl kõhedaks

Tartu Postimees
Copy

Ülikoolilinn armastab volbriööd ning tavapäraselt ehib aprillikuu viimast õhtut uhke lõke ja värvikirev seltskond tule ümber. Tänavu tuli suured kogunemised ära jätta ning Tartu Postimees tegi volbriõhtul linnas tiiru, et vaadata, kuidas inimesed nüüd maipüha tähistasid.

Volbriõhtul ei hakanud kesklinna tänavatel ja kaugemal äärelinnas silma ühtki avalikku kogunemist või lõket. Küll aga tossas mõnes aias grillahi, kaminas põles ere leek ning inimesed nautisid pühasid pereringis. 

Raeplatsi purskkaevu olid üliõpilased aga täna õhtul ilmselt külastanud, sest suudlevate tudengite kuju ehtis traditsiooniline pärg. Veidi enne kümmet õhtul meenutas Tartu pigem kummituslinna, sest kesklinnas olid kustunud tänavavalgustid ning kottpimedus kestis veel mõnikümmend minutit. Ometi oli üks koht, kus inimesed lausa järjekorras seisid – Raekoja apteek.

Pidupäevale kohaselt tiirutas ringi valvel politseinikke. See ei heidutanud Rüütli tänava veinibaari tudengite võõrustamisest. Erandkorras küll ainult kella kümneni õhtul. Üürikest peoõhtut nautisid teiste hulgas tartlannad Karoli ja Kadri (pildil), kelle vahel säras kesklinna ainus lõke. Tõsi küll, ümbritsetud klaasist kupliga.

Ühes kohas sai Tartus volbriõhtul näha siiski ehtsat tuld. Nimelt süüdati veidi enne kella ühtteist õhtul lõke põlema Eesti üliõpilaste seltsi hoone aias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles