Gümnaasiumide ühiskatsetel osalemiseks on vaja veebikaamerat ja isikut tõendavat dokumenti

Tartu Postimees
Copy
Veebikaamerad.
Veebikaamerad. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tartu gümnaasiumide ühiskatsed toimuvad erandkorras e-testidena, mistõttu peavad sisseastujatel olema katsete ajaks veebikaamera ja kehtiv isikut tõendav dokument.

Eriolukorrast tulenevalt toimuvad tänavused gümnaasiumide sisseastumiskatsed veebikeskkonnas. Testi tegemiseks peavad kõik sisseastujad oma isikut tõestama, mistõttu on ID-kaardi või passi ja veebikaamera olemasolu.

Veebikaamera või internetiühenduse puudumise korral soovitatakse kandidaadil pöörduda oma põhikooli poole, samuti pakuvad testi sooritamise võimalust kõik Tartu gümnaasiumid. Kui on vajadus sooritada test oma põhikoolis või mõnes Tartu gümnaasiumis, tuleb see registreerida hiljemalt 11. mail siin.

Tartu gümnaasiumide ühiskatsete test toimub 18. mail kell 10 e-testina eksamite infosüsteemis (EIS), kuhu saab sisse logida ID-kaardi, mobiil-ID, Smart-ID või HarID abil.

Katsete toimumise ajaks on õpilaskandidaadil vaja saata Tartu ühiskatsete infosüsteemis elektrooniline väljavõte oma 9. klassi õpitulemustest kõigile gümnaasiumidele, kuhu ta kandideerib.

Ühiskatsetele registreerumise viimane päev on 30. aprill ja seda saab teha siin.

Igal aastal korraldavad Hugo Treffneri gümnaasium, Miina Härma gümnaasium, Tartu Jaan Poska gümnaasium, Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium ja Tartu Tamme gümnaasium ühised sisseastumiskatsed, mis koosnevad testidest ja vestlusest. Ühiskatsete kohta leiab täpsemat infot Tartu linna kodulehelt. Ühiskatsete korraldamise korraga saab tutvuda siin.

Lisainfo tehniliste küsimuste korral: ühiskatsete korraldamise juhtiva kooli Tartu Jaan Poska gümnaasiumi õppejuht Märten Karm, 5669 3862, marten.karm@jpg.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles