Täna kukub veebis tuludeklaratsioonide esitamise ametlik tähtaeg, kuid tegelikult veel aega jagub

Tartu Postimees
Copy
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et tuludeklaratsioonide esitamise ametlik tähtaeg on täna, 30. aprillil, kuid eriolukorra tõttu saab deklaratsioone esitada nii elektrooniliselt kui ka paberil kauem.

Veebikeskkonnas e-MTA jääb deklaratsioonide esitamine avatuks ka pärast ametlikku esitamise tähtaega ning e-kanalisse sisenemise avalehel jääb otseviide tulude deklareerimisele aktiivseks 31. maini.  MTA teenindusbürood on eriolukorra lõpuni suletud ja seetõttu saab paberil deklaratsioone esitada vähemalt juuni lõpuni.

«Soovitame inimestel esitada elektrooniline tuludeklaratsioon võimaluse korral ametlikuks tähtajaks, kuid mõistame, et kõigil ei pruugi see praegu võimalik olla. Seetõttu pikendasime deklaratsioonide vastuvõtmist nii paberil kui ka elektrooniliselt,» ütles MTA avalike teenuste valdkonna juht Sander Aasna.  «Teenindusbürood avatakse pärast eriolukorra lõppu, kuid palume, et inimesed ei kiirustaks seejärel paberdeklaratsiooni kohe esitama. Soovitame Covid-19 riskigruppi kuuluvatel inimestel mitte muretseda ning pigem rahulikult oodata,» ütles ta.

29. aprilliks oli esitatud 707 000 tuludeklaratsiooni, neist 98 protsenti ehk 692 000 esitati elektrooniliselt. Esitamata on veel hinnanguliselt 40 000 tuludeklaratsiooni. Enam makstud tulumaksu on tagastatud 170 miljonit eurot, juurdemaksmisele kuulub 43 miljonit eurot. Tagastamisele kuuluvast tulumaksust on annetusteks suunatud 127 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles