Kolmes Tartu linnaosas paraneb elektrivarustuse töökindlus

Tartu Postimees
Copy
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Elmo Riig

Elektrilevi alustas uuendustöid Tartu-Lembitu keskpingeliinil, mis varustab elektriga Tammelinna, Karlova ja Vaksali linnaosa – tööde tulemusel paraneb Tartus ligikaudu 1900 majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuskindlus. 

Ülikoolilinnas tehtavate ehitustööde käigus vahetatakse välja Kase, Kauba ja Kungla alajaam ning Sõbra ja Tamme alajaam saab uued jaotusseadmed. Viiest alajaamast kolm muutuvad kaugjuhitavaks, mis võimaldab dispetšeril rikete korral teha ümberlülitusi nii, et elektrikatkestuste aeg oleks klientidele minimaalne. «Uued alajaamad ja jaotusseadmed tarnib Harju Elekter ning need vastavad kõikidele tänapäevastele nõuetele,» nentis projektijuht Aivar Põllu.

Uuendustööde mõjupiirkond puudutab kõige enam Sõbra keskusest kuni Kastani-Riia tänava ristmikuni jäävaid äri- ja tööstuskliente,sealhulgas Samelini, Aparaaditehast ja teisi. «Ehituse poolest ei ole tegemist suuremahulise projektiga, kuid mõju klientidele ja linna elektrivarustuskindlusele on kindlasti märkimisväärne,» lisas Põllu.

Ümberkorralduste käigus kaob linnapildist Alevi tänaval asuv alajaam. Ühtlasi viib Elektrilevi tööst välja viis kilomeetrit vanu amortiseerunud maakaableid. Uusi kaableid paigaldatakse ühe kilomeetri jagu. Enamaks vajadus puudub, kuna liinide paiknemine ehitatakse ümber. Rekonstrueeritud võrgu skeem lihtsustub ning muutub töökindlamaks – rikkeohtlike vanade seadmete ja liinide arv väheneb märkimisväärselt.

Tartu-Lembitu liini investeeringu maht on pea 300 000 eurot ning tööde tulemusel paraneb  ligikaudu 1900 majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuskindlus. 

Töid teeb Elektrilevi ehituspartner Ehitusteenus OÜ ja need on plaanitud lõpule viia käesoleva aasta septembriks.

Kokku investeerib Elektrilevi tänavu Tartu linna elektrivõrku suurusjärgus 600 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles