Kohus jättis võimaluse Tartu Lidli ehitust alustada (7)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Sel pildil on Lidli kotid kohas, kuhu peaks tulema Lidli
Sel pildil on Lidli kotid kohas, kuhu peaks tulema Lidli Foto: Margus Ansu

Tartu halduskohus ei rahuldanud Maxima Eesti OÜ taotlust rakendada Annelinna Lidli poe ehitusloa vaidluses esmast õiguskaitset. See tähendab, et märtsi lõpus Tartu linnavalitsuse antud ehitusloa alusel on Kalda 29 poehoone ehitamiseks roheline tuli.

Otsuse esmase õiguskaitse kohaldamata jätmise kohta tegi kohus esmaspäeval. Maximal on küll võimalik seda kohtumäärust vaidlustada ringkonnakohtus, aga praegu võiks juba ehitada, kui on ehituse alustamise teatis esitatud, selgitas Tartu linna õigusteenistuse vanemjurist Kadri Valdre.

Ehitamise alustamise teatist eile veel esitatud ei olnud, kinnitas Tartu linna ehitusjärelevalve juht Andres Aint.

Lidli esindaja ütles, et nad ei soovi selles asjas midagi lisada ega kommenteerida kaupluste ehitamisega seonduvat.

Eelmisel nädalal esitas Maxima Tartu halduskohtule taotluse Lidli poele antud ehitusluba tühistada ja kohaldada ka esmast õiguskaitset. Sellega jätkas Maxima vana vaidlust, mis algas detailplaneeringu üle ja mille tuum on väites, et kõnealuses kohas on kaupluste üleküllus. Maxima ise peab samas kandis kaht poodi: üks on aadressil Kalda 15, teine Kalda 32 ehk kunagine Sõpruse pood. Sealsamas on ka Selver. «Kinnistu vahetu naabruskond ja Annelinna piirkond on kaubandushoonetest juba üle küllastatud,» seisab kohtukaebuses.

See vana vaidlus ei ole lõppenud, 20. maiks on määratud istung detailplaneeringu vaidluse asjus.

Arutusel oli ka detailplaneeringu üle käiv vaidlus ja ehitusloa vaidlustus liita, kuid sellega kohus Valdre selgitusel päri ei ole.

Kuivõrd ehitamiseks takistusi ei ole, võib kujuneda olukord, kus pood, mis on lihtne hoone, saab valmis enne, kui kohtuvaidlus lõpule jõuab.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles