Võrtsjärve kasvav angerjavaru kalurite saagis ei kajastu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tänavu veebruaris lasti Võrtsjärve üle 800 000 angerjamaimu. Välja püüdmiseks peavad nad veel aastaid kosuma ning kasvama vähemalt 55 sentimeetri pikkuseks.
Tänavu veebruaris lasti Võrtsjärve üle 800 000 angerjamaimu. Välja püüdmiseks peavad nad veel aastaid kosuma ning kasvama vähemalt 55 sentimeetri pikkuseks. Foto: Marko Saarm

Võrtsjärve angerjavarud on maaülikooli värske uuringu järgi heas seisus ning mullune angerjasaak eelnenud aastaga võrreldes 15 protsenti suurem, andis eile teada keskkonnaministeerium. Võrtsjärve kalurite saagis teadlaste uuringu tulemused veel aga ei kajastu.

Keskkonnaminister Rene Kokk märkis, et Võrtsjärv on tuntud eelkõige angerjapüügi poolest. «See on sealsete kalurite olulisim leib ning seda rohkem hea meel on, et vahepeal vähenenud angerjaarvukus on taas tõusuteel,» teatas Kokk. Ta lisas, et uuringu järgi on lähiaastatel veelgi paremaid tulemusi oodata.

Angerjat on küll rohkem, kuid enamik neist on alamõõdulised ning tuleb järve tagasi lasta, nentis aga Võrtsjärve kutseline kalur Marko Vaher. «Kilosed angerjad on haruldus, enamik püügikõlblikest angerjatest on 500–600-grammised,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles