Maalikunstnik Meiu Münt jätab salapära avamata

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Meiu Münt on märksa lühem kui kolmest osast üheks liidetud maal «X-files», mille ta tõi Tartu kunstnike aastalõpunäitusele 2014. Sama väljapaneku avamisel anti talle üle Ado Vabbe preemia.
Meiu Münt on märksa lühem kui kolmest osast üheks liidetud maal «X-files», mille ta tõi Tartu kunstnike aastalõpunäitusele 2014. Sama väljapaneku avamisel anti talle üle Ado Vabbe preemia. Foto: Margus Ansu

Kunstnik Meiu Münt on tuntud oma loominguga, mis pakub vaatamisel sageli mingit sõnulseletamatut igatsust ja tühjust, midagi muinasjutulist ja nostalgilist, aga kui tema pildid kogu loomeajast üle vaadata, selgub kunstniku valmisolek muutustele, uutele nüanssidele. Nõnda algab sissejuhatav tekst Meiu Mündi raamatule «Must ja punane», mille 400 eksemplari jagunes eelmisel nädalal Tartu kunstimaja ning raamatukaupluste vahel.

Sissejuhatuse «Musta varjundid» kirjutanud Tartu kunstnike liidu kuraator-projektijuht Peeter Talvistu on ühtlasi raamatu koostaja. Samuti on tema tehtud intervjuu Meiu Mündiga. Muu hulgas küsib ta kunstnikult, millest tuleneb tema piiratud värvipalett – must, sinakasvalge ja punane – paljudel maalidel.

Sundus ja vajadus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles