Politseileitnant Siim Linnard laiali aetud meeleavaldusest: plakatite hulk ja kogunejate arv ei loe (3)

Tartu Postimees
Copy
Politsei hinnangul andsid meeleavaldajad plakatitega möödujatele põhjuse neile ligidale tulla.
Politsei hinnangul andsid meeleavaldajad plakatitega möödujatele põhjuse neile ligidale tulla. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna ilmus Tartu Postimehes Liina Uudelti sulest arvamuslugu eriolukorraaegsete meeleavalduste kohta. Alljärgnev on politseileitnant Siim Linnardi selgitus juhtunu kohta. 

Avalikud kogunemised ei ole valitsuse otsusel eriolukorra tõttu praegu lubatud ning sellest otsusest politsei oma töös ka juhindub. Korravalvurid reageerisid too päev videoseires nähtud vaatepildile, kus plakatitega kogunenud noored andsid põhjust möödujatele ligineda, ning viirusohu ennetamise eesmärgil patrull omal initsiatiivil selgitustööks ka sekkus.

Oluline ei ole, kas tegu on väiksema- või suuremaarvulise kogunemisega. Ei ole kriteeriumiks ka plakatite hulk, vaid praeguseks üle kuu kehtinud valitsuse korraldus, et avalikud kogunemised ja koosolekud ilma igasuguste eranditeta on keelatud. Et seda osa kogunenud noortest kohe ei mõistnud, läks patrullil kohapeal nendega vesteldes enam aega, kuni noored lõpuks lahkusid. Loodame inimeste mõistvale suhtumisele, sest eriolukorra piirangud on kehtestatud kindlal eesmärgil, meie kõigi tervise ja heaolu huvides, ning nende eiramine võib ühel või teisel moel kaasa tuua selle, et meie kogu senine pingutus on olnud asjata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles