Volbriöö pidu jääb esimest korda ära

Lenel Karu
Copy
Tartus on volbriõhtu varem lõppenud suure kontserdi ja ilutulestikuga Kaarsillal. Näiteks 2018. aastal esinesid seal Elephants From Neptune ja Rainer Ild.
Tartus on volbriõhtu varem lõppenud suure kontserdi ja ilutulestikuga Kaarsillal. Näiteks 2018. aastal esinesid seal Elephants From Neptune ja Rainer Ild. Foto: Sille Annuk

Homme on aprilli viimane päev, millele paneb punkti volbriöö. Tartus on see tähendanud, et linnapea annab üheks ööks võimu üle tudengitele, kes on volbrit tavapäraselt tähistanud meeleoluka rongkäigu ja peoga. Kuid tänavu tuleb selline korraldus eriolukorra tõttu ära jätta ning veeta õhtu pereringis.

Kuigi traditsiooniline pidu jääb tänavu ära, avaldas Eesti korporatsioonide liidu esimees, korp! Leola senior Siim Liivand lootust, et järgmise aasta volbriöö on seda võimsam. «Minu teada on see esimene aasta, kui volber ära jääb,» nentis ta. «Pole midagi teha, sest mitmed organisatsioonid on isegi oma aktiivse tegevuse peatanud ning järgmiseks aastaks tuleb teha lihtsalt veel võimsam plaan.»

Vana komme

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles