Elva vald toetab keerulisel ajal kohalikke spordiklubisid

Tartu Postimees
Copy
Elva jalgpallistaadion.
Elva jalgpallistaadion. Foto: Sille Annuk

Elva vallavalitsus otsustas täna toimunud istungil eraldada valla eelarvest toetust saavatele spordiklubidele lisatoetust, et kompenseerida lastevanemate makstava osalustasu vähenemist.

Vallavalitsus otsustas maksta igale spordiklubile aprilli- ja maikuu eest 20 eurot lapse kohta ehk ühes kuus 10 eurot lapse eest. Otsus tähendab, et vallavalitsus maksab spordiklubidele toetuseks ligi 16 000 eurot.

Üle-eelmisel nädalal toimus valla spordiklubide e-koosolek, kus spordiklubide esindajad andsid vallavalitsusele infot, missugune on nende olukord praeguses eriolukorras. «Valla spordiklubide eelarvest moodustavad suure osa lastevanemate makstav tasu ning praegu on mõned spordiklubid aprillikuu tasud peatanud või on vanematele saadetud 50 või 30 protsenti väiksemad arved,» ütles abivallavanem Marika Saar. Ta lisas, et mõned klubid ei väljasta arveid ka maikuus ning osal klubidel seisavad sellekohased otsused alles ees.

Saar rääkis, et spordiklubidel on praegu keerulised ajad, sest treeninguid ei ole. «Seega ei ole klubid pidanud õigeks küsida vanematelt kogu tasu ning on ka neid peresid, kelle jaoks on juba täna selle tasu maksmine väga keeruline. Väga tore oli klubidelt kuulda, et on ka neid vanemaid, kes soovivad kohatasu maksmist jätkata, et toetada kohalikku klubi ja sporti. Suur tänu teile!» ütles Saar.

Paljud spordiklubid on eriolukorras jätkanud treeningute andmist veebis: pakutakse videotreeninguid, erinevaid väljakutseid, kutsutakse osalema lõbusatel e-treeningutel ning koostatakse nädala treeninguplaane. «Paljud treenerid suhtlevad lastega interneti teel ning annavad neile vaba aja veetmiseks soovitusi,» kirjeldas Saar.

Eesti olümpiakomitee andis Elva vallale sportlikema omavalitsuse tiitli ning abivallavanema sõnul oli selles suur roll just valla spordiklubidel. «Selle tiitli aitasid suures osas välja teenida ka meie spordiklubid ja seetõttu pidas vallavalitsus oluliseks toetada meie valla spordivaldkonda nii palju panustanud klubisid.»

Elva valla eelarvest saab toetust 13 spordiklubi, kus on võimalik harrastada jalgpalli, laskmist, kergejõustikku, võrkpalli, iluvõimlemist, võistlustantsu, laskesuusatamist, suusahüppeid ja kahevõistlust, korvpalli, judot ja sulgpalli.

Peale täna tehtud otsuse maksab Elva vald spordiklubidele sel aastal ka tegevustoetusi kokku 233 000 euro eest ning sellele lisanduvad projektitoetuste taotlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles