Sel aastal jäävad Tartus ära traditsioonilised volbriöö pidustused

Tartu Postimees
Copy
EÜS`i korporantide volbritraditsioon on Toomemäel asuva Karl Ernst von Baeri kuju pea pesemine šampusega. Pildil teeb seda Karl Ernst von Baer`i neljandat põlve järeltulija, Viini kaunite kunstide akadeemia filosoofia professor Andreas Leo Findeisen.
EÜS`i korporantide volbritraditsioon on Toomemäel asuva Karl Ernst von Baeri kuju pea pesemine šampusega. Pildil teeb seda Karl Ernst von Baer`i neljandat põlve järeltulija, Viini kaunite kunstide akadeemia filosoofia professor Andreas Leo Findeisen. Foto: Margus Ansu

Ehkki eriolukorra tõttu jäävad sel aastal Tartus volbripidustused ära, annab linnapea Urmas Klaas võimu volbriööks siiski sümboolselt tudengitele, et traditsioon ei katkeks.

«Kasutage seda hea vaimu ja hooga oma lähedaste seltsis olemisele, pidades silmas Tartu vaimu ja tartulikku tarkust,» lausus Klaas. Videotervitust jagavad volbriõhtul nii Tartu linna kui ka ülikooli meediaportaalid.

Eesti korporatsioonide liit (EKL) ja Tartu linn paluvad tähistada volbrit pereringis. EKLi esimees Siim Liivand avaldas lootust, et järgmise aasta volbriöö on võimsam selle võrra, et pidustused tänavu ära jäävad. «Käesoleval aastal jääb kahjuks tavapärane volbripidu ära, kuna nii Eesti kui ka kogu ülejäänud maailma on halvanud erakorraline olukord. Saagu aga järgmisel aastal aset leidev rongkäik olema selle aasta arvelt topeltpikk ja pidustused mitmekordselt vägevad ning rahvarohked,» ütles Liivand.

Volbriöö on Tartus pika traditsiooniga pidu, millest saavad tavaliselt osa tuhanded inimesed,  Varasematel aastatel on volbripidustused saanud Tartus avalöögi 30. aprillil, kui akadeemilised organisatsioonid marsivad läbi linna, tervitades oma teel nii linnapead kui ka ülikooli rektorit. Volbriööl annab linnapea üheks ööks linnavõimu üle tudengitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles