Ringkonnakohus otsustab memmemõrtsuka karistuse veebruaris

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Burkevitš kohtupingis.
August Burkevitš kohtupingis. Foto: Sille Annuk

Mullu 7. oktoobril kahe memme mõrva eest eluks ajaks vangi mõistetud August Burkevitš soovib kergemat karistust. Ringkonnakohus teeb oma otsuse teatavaks 8. veebruaril, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Tartu ringkonnakohus arutas täna August Burkevitši kaitsja Anti Aasmaa apellatsiooni Tartu maakohtu 7. oktoobri 2011 otsusele. Kaitsja taotleb maakohtu otsuse osalist tühistamist, mis puudutab tema kaitsealuse süüdimõistmist kahe inimese julmas mõrvas omakasu motiivil, samuti röövimises, kehalises väärkohtlemises ja varguses, talle eluaegse vangistuse mõistmises ja menetluskulude väljamõistmises.

Kaitsja palub teha ringkonnakohtul uus otsus, millega Burkevitš mõistetaks süüdi üksnes kahe inimese mõrvas ja mõista ta ülejäänud episoodides õigeks.

Samuti palub kaitsja oma kaitsealusele karistuseks tähtajalise vangistuse mõistmist ning palub jätta menetluskulud osaliselt riigi kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles