Tartu maastikumaratoni lastejooksud toimuvad samuti virtuaalkujul, ent rattaralli jääb ära

Tartu Postimees
Copy
Laps jooksmas.
Laps jooksmas. Foto: Elmo Riig

Nii nagu Tartu maastikumaratoni põhidistantside läbijad, saavad ka väiksemad osalejad end proovile panna virtuaaljooksul.

«Soovime laste liikumisharrastust edasi toetada. Kui kuulutasime välja, et Tartu maastikumaratoni põhidistantsidel toimub tänavu virtuaaljooks, selgus, et huvi on ka virtuaalsete lastejooksude vastu ülimalt suur. Pärast mõtlemist-kaalumist jõudsime järeldusele, et praeguses eriolukorras on võimalik jooks kõigil väikestel spordisõpradel turvaliselt läbida, seadmata seejuures ohtu iseennast ja teisi lapsi,» ütles ürituse projektijuht Oliver Kivimäe.

Jooksuringi pikkuse saab igaüks ise valida vastavalt vanusele ning soovile, kuid distants peab jääma 500 meetri ja viie kilomeetri vahele. Lapsed saavad joosta endale sobivas ja turvalises paigas, seega kasvõi koduaias või -pargis. Kellele logistiliselt sobib, saab loomulikult minna ka lastejooksude originaalrajale Tartu Tähtvere spordiparki.

Kõikidele osalejatele saadetakse posti teel koju lastejooksude vinge medal, lisaks saab kodulehelt alla laadida ja soovi korral ise välja printida stardinumbri ning diplomi.

Lastejooksude registreerimine avatakse 1. mail. Nagu ka põhidistantside puhul, tuleb jooks sooritada vahemikus 1. kuni 17. mai ning saata lapse jooksulogi korraldajatele. Lastejooksu osalustasu on viis eurot.

Sel aastal ei leia aset ka maikuu viimasele nädalavahetusele kavandatud Tartu rattaralli lastesõidud, kuna korraldajad ei saa olla kindlad, et lapsed läbivad vajaliku distantsi linna- või maanteeliikluses turvaliselt ja ohutult. Kui tavapärastel rattaralli lasteüritustel on linnaliiklus selleks ajaks suletud, siis virtuaalsetel sõitudel ei ole korraldajatel kahjuks võimalik vajaminevat turvalisust väikestele osalejatele tagada. Sügisel aga loodavad korraldajad lasteüritusi jätkata tavaplaani alusel, kuid selles asjas annab mõistagi lõpliku selguse aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles