Noarünnakus kahtlustatav pageb endiselt politsei eest

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Politsei otsib taga noarünnakus kahtlustatavat 56-aastast Robert Pohlakut
Politsei otsib taga noarünnakus kahtlustatavat 56-aastast Robert Pohlakut Foto: PPA

Veidi enam kui kaks nädalat tagasi, 12 aprillil Vana-Jõgeva külas noarünnaku korraldanud 56-aastane Robert Pohlak on endiselt tabamata. Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja-Liisa Kõiv selgitas, et uurijad tegelevad Pohlaku asukoha välja selgitamisega igapäevaselt.

«Hetkel ei ole meil põhjust arvata, et ta oleks riigist lahkunud, kuid Eesti piires võib kahtlustatav liikuda igas piirkonnas,» sõnas abiprokurör. Ta lisas, et eriti tähelepanelik tuleks aga olla Lõuna-Eestis. «Just siin on ta viimasel ajal elanud ja toimetanud,» ütles Kõiv.

Abiprokurör lisas, et politseile on selle ajaj jooksul laekunud mitmeid vihjeid Pohlaku võimaliku asukoha kohta. «Täname inimesi seniste vihjete eest. Oleme neid kontrollinud, kuid paraku ei ole need veel asukoha tuvastamiseni viinud,» sõnas ta.

Veel rõhutas abiprokurör, et jätkuvalt lähtuda asjaolust, et varem korduvalt vägivallakuritegude eest karistatud inimene võib olla ohtlik. Seega kahtlustatavat nähes ei tohiks temaga kontakti otsida, vaid teatada sellest kohe häirekeskusele lühinumbril 112 või uurijale numbril 5281562.

Jõgevalt pärit Pohlak läks esialgse info põhjal 12. aprillil Vana-Jõgeva külla tuttavalt raha välja nõudma. Arveteklaarimisel lasi Pohlak käiku noa ning seejärel sekkus rüselusse 24-aastane mees, kes asus Pohlaku rünnatud meest kaitsma. Kähmluses said noavigastusi 24-aastane mees ja ka Pohlak.

Viimane pöördus pärast vahejuhtumit Tartu ülikooli kliinikumi, kuid oli sealt enne politsei kohale jõudmist juba lahkunud. Pohlakuga oli pühapäeval Vana-Jõgeval kaasas ka 34-aastane naine, kes kahtlustuste järgi on samuti kuritöös kaasosaline.

Robert Pohlak kuulus 1990. aastatel tegutsenud kurikuulsasse Linnuvabriku grupeeringusse. Oma elu jooksul on mees rohkem viibinud türmis kui vabaduses. Viimati pääses ta vanglast tänavu jaanuaris, kus ta kandis karistust vägivallakuritegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles