Asfalditehas kerkis ilma loata, nüüd käib tagantjärele seadustamine

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Kardla küla asfalditehas ei tohiks seal veel püsti olla, aga ettevõte pole selle rajamise eest ka trahvi saanud.
 
Kardla küla asfalditehas ei tohiks seal veel püsti olla, aga ettevõte pole selle rajamise eest ka trahvi saanud.  Foto: Sille Annuk

Tartu kesklinnast natuke üle 10 kilomeetri kaugusel Kardla külas endises sõjaväelinnakus kuulub kaitseliidule 25 hektarit maad. Möödunud sügisest on seal ootevalmis asfalditehas, mis tegelikult veel püsti olla ei tohiks, selleks pole ehitusluba ning tehas läheb vastuollu ​ Tähtvere valla kehtiva üldplaneeringuga. Teisalt on üldplaneering vastuolus igapäevase tegelikkusega.

2018. aastal teavitas AS Trev-2 Grupp Tartu linnavalitsust asfaltsegisti paigaldamise kavatsusest ning palus omavalitsusel väljastada segisti paigaldamise tehnilised tingimused. Kui Tartu linna ehitusjärelevalve möödunud sügisel Kardlasse püsti pandud asfalditehase avastas, polnud seal ehitustegevuse mõttes midagi enam peatada, ütles järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint (pildil). Ettekirjutust ega trahvi ei tulnud. Küll aga ei saa hakata tehases asfalti tootma enne, kui on dokumendid korras. Nüüd käib tehase tagantjärele seadustamine, nentis linna detailiplaneeringute teenistuse juhataja Aire Priks.

Seadus ei käsi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles