Karulauk tuleb turule jutu järgi Lätimaalt

Kelli Saukkonen ja tema istikud. Karulauku ei olnud.

FOTO: Kristjan Teedema

Tuleb aga turule minna! Ei jää ju muud üle, kui ärkamisel torkab esimese asjana meelde karulaugu iseäralik maitse ja lõhn, mis on ajju tekkinud praegustest selle taime teemalistest postitustest suhtlusmeedias ning suu ja ninaga mullu kogetud elamustest. Ja kui ikka kujutlus püsib meeles justkui liimitud ja endal aianurgas seda taime ei kasva, ei jää ju muud üle, kui mask ette, kummikindad kätte ja autole hääled sisse! Ühtlasi saab teada, kas turg on laupäeva hommikul suletud või avatud.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Esimene müüja on peavärava kõrval. Tal on muud isuäratavat kraami ka, aga silma torkab silt, mille järgi maksab 100 grammi karulauku 2.50. Kirjas on ka päritolu – Läti.

Kuigi müüjatar ei ole nime ütlemisest huvitatud, on ta nõus määrama ajakirjanikul kodunt kaasa võetud karulaugusarnast taime. «See on piibeleht,» ütleb letitagune naisterahvas silmagi pilgutamata. «Karulaugu leht on pehmem ja lõhnab nagu küüslauk.»

Koroonaviiruse leviku ülevaade Eestis ja maailmas.
Vaata statistikat
Tagasi üles