Tirin ilmus tavatult, ilma Supilinna päevadeta

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ajalehe Supilinna Tirin nr 18 esileheküljel on lugu sellest, et Supilinna võiks kerkida algkool.
Ajalehe Supilinna Tirin nr 18 esileheküljel on lugu sellest, et Supilinna võiks kerkida algkool. Foto: Repro

Reedel said paljud supilinlased postkasti ajalehe Supilinna Tirin nr 18, mille parempoolses ülanurgas on teade, et leht ilmub kord aastas, tavaliselt enne linnaosa päevi, ning et seekord leht küll ilmub, aga koroonaviirusest tingitud eriolukorras pole võimalik päevi korraldada kavandatud ajal, 24., 25. ja 26. aprillil.

Lugemist ja vaatamist on Tiia Kõnnussaar toimetanud 28 leheküljele. Esimesel neist on Supilinna seltsi juhi Peep Mardiste artikkel «Ehitame Supilinna kooli!». Sealsamas on näidatud pildil tulevase võimaliku õppeasutuse koht – kiigeplatsi kõrval poole hektari suurune linnale kuuluv krunt, mis 15 aasta eest broneeriti linna üldplaneeringus lasteaiale.

«Karjuv lasteaiakohtade puudus on õnneks möödanik. Platsile võiks ehitada hoopis väikese algkooli,» kirjutab Mardiste. «Et kulusid kokku hoida, võiks kogu koolikompleks toimida Kesklinna kooli filiaalina: puuduks vajadus palgata eraldi direktorit jne. Kuigi Kesklinna kool on viimasel kümnendil juurde saanud võimla ja katusealuse korruse, valitseb seal tuntav ruumipuudus. Supilinna filiaal võiks olla igati teretulnud lahendus.»

Teiselt leheküljelt saavad lugejad teada, et supilinlased juhivad Tartu linna – need supilinlased on volikogu esimees Lemmit Kaplinski, abilinnapea majanduse ja rahanduse alal Gea Kangilaski ning abilinnapea hariduse ja kultuuri valdkonnas Asko Tamme. Tirin on neid lühidalt küsitlenud. Suure intervjuu küsimustele vastab aga kirjanik ja raadiohääl Urmas Vadi, kes tunnistab, et õunaraksus käia oli omal ajal tavaline asi.

Lugeja saab muu hulgas tutvuda Supilinnaga vanadel kaartidel ja väga kõrgelt tehtud piltidel, aga ka linnaosa tänavuseks parimaks kuulutatud majaga, mis asub aadressil Tähtvere 25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles