Tartu 2024 tähtsündmuste aastane arendamine algas veebis

Copy
Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna programmikoordinaator Erni Kask.
Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna programmikoordinaator Erni Kask. Foto: Margus Ansu

Läinud nädala kolmel päeval käis igal päeval kolm tundi veebikaamerate ees info jagamine, mis ühendas Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna korraldustiimi Tartu ja Lõuna-Eesti kultuurikorraldajatega. See oli ettevalmistus arendustegevuseks, mis programmikoordinaator Erni Kase teatel saab alguse mai keskel, koosneb kuuest temaatilisest moodulist ja kestab 12 kuud.

Aastases arendusprotsessis osaleb Tartu 2024 kandideerimisraamatusse programmi kirjutatud 34 ürituse eestvedajat. Teiste hulgas on esindatud Voronja galerii, Timo Tootsi maajaam, Tartu loomemajanduskeskus, Aparaaditehas, Tartu ülikooli muuseum ja Prima Vista kirjandusfestival.

Arendustegevus aitab Erni Kase sõnul suurendada meie kultuurikorraldajate suutlikkust ja rahvusvahelist haaret ning valmistada ette võimalikult head projektiplaanid, millest saab 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna programmi kese. Koolitama hakkavad eksperdid varasematest edukatest kultuuripealinnadest ning publiku kaasamise, turunduse, riskianalüüsi, keskkonna ja teiste valdkondade asjatundjad.

Kolmepäevasel infojagamisel veebis oli umbes 70 osalejat. Nad said tutvuda arendustegevuse ülesehituse, ajakava ja sisuga ning projektide hindamisega. «Informatsiooni oli palju, huvi oli suur,» ütles Erni Kask.

Kuue temaatilise mooduli esimene seminar on mai keskel. Seegi on kavandatud ette võtta veebis. Temaatilised moodulid koosnevad seminaridest ja iseseisvast tööst. Arendusprotsessi tegevusi koordineerivad Tartu 2024 kolme programmiliini juhid Angela Ader (programmiliin «Omapära ja Euroopa»), Erni Kask («Inimene ja oskused») ning Triin Pikk («Elu ja keskkond»).

Tartu nimetati 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks mullu 28. augustil. Valiku tegi Euroopa Liidu institutsioonide ja organite valitud rahvusvaheline sõltumatu eksperdikomisjon. Tartu 2024 loovkontseptsiooni pealkiri on «Ellujäämise kunstid». Tartu kandideeris kultuuripealinnaks koos 19 Lõuna-Eesti omavalitsusega.

Selle aasta alguses tööd alustanud sihtasutuse Tartu 2024 ülesanne on olla eestvedaja kultuuripealinna programmi arendamises ja elluviimises, turunduses ja kommunikatsioonis, ent ka rahastuse korraldamises ning kultuuripealinna tegevuste hindamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles