Tartu loodab Idaringteele lisaraha

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaringtee.
Idaringtee. Foto: Graafika: TPM

Tartu linnavalitsuses püsib Idaringtee ja Ringtee silla ehituse alustamise suhtes mõõdukas optimism, sest vähemasti pole eelarvet ületavale projektile Tallinnast ei öeldud.

Ainuüksi see tundub hea märgina, ütles reedel Tartu linnamajandusosakonna asejuhataja Andres Pool.

Pärast Idaringtee kahe esimese ehituslõigu hangete pakkumiste kokkulöömist on Tartule selgeks saanud, et Võru-Ringtee ristmikust Lammi teeni ulatuva tee-ehituse hind ühes uue sillaga ületab algselt kavandatut 14-15 miljoni euro võrra.

Nüüd on Tartu linna ees küsimus, kas riik tuleb vastu ja aitab kallinenud ehitust suurema summaga rahastada ning missugune oleks sellisel juhul Tartu lisatav summa.

Pool märkis, et kontakte selles küsimuses on olnud eri tasanditel, kuid selget vastust pole antud. Ka ei ole olnud ühtki ametlikku nõupidamist pärast seda, kui jõulude eel avati Idaringtee esimese ehituslõigu (Võru tänavast vangla kurvini) pakkumised. Odavaim pakutud hind oli 18,4 miljonit eurot.

Juba läinud suvel selgus vangla kurvist Lammi teeni (ühes sillaga) ulatuva teelõigu hind, mis on üle 27 miljoni euro.

«Idaringteega seoses ei saa ma hetkel midagi lõplikku öelda, aga olen olnud iga päev majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ühenduses, pead töötavad nii siin- kui sealpool,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Ministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda edastas eile sõnumi, mille järgi on nüüdseks tehtud suurem osa transpordiinvesteeringute kavas planeeritud projektide hangetest.

«Kuna mitmed hanked on läinud prognoositust kallimaks, tegeleb ministeerium projektide omanikelt saadud täiendavate taotluste läbivaatamise ja täpsustamisega,» seisis vastuses. «Seejärel teeb ministeerium vabariigi valitsusele ettepaneku investeeringute kava muutmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles