Tartu volikogu pidas esimest korda videoistungi

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linnavolikogu e-istung. Pildil linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski.
Tartu linnavolikogu e-istung. Pildil linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski. Foto: Margus Ansu

Eile jõudis ajaloo esimese kaugistungini videosilla vahendusel Tartu volikogu, mis viimati kogunes veebruaris. Märtsikuine istung jäi koroonaviiruse puhangu tõttu ära. Istungit juhtis raekojast kolmanda korruse istungite ruumist volikogu esimees Lemmit Kaplinski, keda aitasid volikogu kantselei juhataja Ülle Saar vasakul käel, tema kõrval veel linnavalitsuse infotehnoloogiateenistuse arendusjuht Kalev Pullonen ning paremal käel oli volikogu kantselei peaspetsialist Aune Rumm.

Volinikud olid igaüks seal, kus keegi end mugavamalt tundis, enamasti oma kodus. Istung käis Zoomi keskkonnas, hääletamine keskkonnas Voli, huvilised said istungist osa Youtube’i kaudu.

Kolm volikogu liiget teatasid, et nad osalevad istungil kirjalikult, mis tähendab, et nende seisukohad oli antud juba enne istungi algust.

Istungi alustamisel oli mõnel volinikul raskusi hääletamisega, kuid päevakorra kinnitamine siiski õnnestus: volinikud pidid videosillas suuliselt oma soovi väljendama. Ka järgmisel hääletusel oli volinikke, kes hääletuskeskkonnas hääletada ei saanud. Nüüd kerkis juba üles küsimus, kas ei peaks olema kohustuslik, et suulise hääletuse korral on ka hääletaja videopilt näha, et oleks veendumus, kes hääletas.

Terve esimese tunni istungist oli arutusel informatsioonilise punktina linna senine tegutsemine kriisiolukorras. Linnapea Urmas Klaas jagas videosilla vahendusel selgitusi raekoja teisel korrusel olevast tööruumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles