REEDENE RÕÕM ⟩ Tuul Sepp eelistab maakeelseid nimesid

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tuul Sepp (36) tegi endast pildi Põlvamaal maakodus, süles neljakuune Kiur.
Tuul Sepp (36) tegi endast pildi Põlvamaal maakodus, süles neljakuune Kiur. Foto: Tuul Sepp

Eile sai teatavaks, et Tartu lastekirjanduse auhinna saab tänavu tartlannast loomaökoloog Tuul Sepp. Seepärast oli põhjust talle esitada teaduslikke, kirjanduslikke ja sekka isiklikke küsimusi. Eriolukorra tõttu ei olnud võimalik kohtuda silmast silma ja sestap on ka küsitletava foto tema enda tehtud.

Teile auhinna toonud raamatus «Allikahaldjas» (pildil) satuvad 12-aastane Hõbe ja tema vend, 8-aastane Kaaren suvevaheajal maal vanaema ja vanaisa juures mütoloogilisse Unustusemaailma, kus tegutsevad teiste hulgas Kratt, Eksitaja ja Halltõbi, aga ka näiteks Tõll ja Kalevipoeg. Olete erialalt loomaökoloog. Kuidas leidsite tee folkloristide valdkonda?

Mu ema on folkloristi taustaga ja töötab kirjandusmuuseumis, palju sealset rahvast on armsad peretuttavad. Lapsena sai ikka ema juures muuseumis põnevatesse kartoteegikappidesse piilutud ja sealt jutte loetud. Ka esimesed tööotsad tulid sealtkaudu. Näiteks lõin kaasa Matthias Johann Eiseni kogutud rahvajuttude digiteerimisel ja lugesin halltõvest kõneleva raamatu korrektuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles