Vanemuise tenor Rasmus Kull võitleb koroona vastu igaõhtuse saunaga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Rasmus Kulli häppening-kunstiprojekti "40 karantiinisauna" fotodokumenteering.
Rasmus Kulli häppening-kunstiprojekti "40 karantiinisauna" fotodokumenteering. Foto: Rasmus Kull

Vanemuise ooperisolist tenor Rasmus Kull teatas suhtlusmeedias, et tal lõppes 22. aprillil koroonakarantiini esimene häppening-kunstiprojekt «40 karantiinisauna», mis seisnes peaasjalikult selles, et ta käis eriolukorra tõttu maapaos olles 40 õhtut järjest saunas. «Viirused ei taha sooja!» märkis ta. «Ei jäänud haigeks.» Projekti dokumenteeris ta fotodega endast saunaahju juures.

Rasmus Kull kommenteeris Tartu Postimehele, et puid kulus umbes 2,5 ruumimeetrit. Kusjuures saunast said osa peale tema teisedki.

«Kui see karantiiniteade tuli, siis me pakkisime oma kolm asja kokku ja tulime minu vanematekoju Vaidaveres, kus mu venna pere ka elab, nii et koos minu vanematega, minu naise ja lastega ning venna naise ja lastega on meid siin 12 inimest,» märkis Rasmus Kull. «Lastel oleks linnas hirmus igav olnud ja ma oleks nelja seina vahel ikka päris hulluks läinud.»

Maal tegevust jätkub. 15. aprillil on ooperisolist jäädvustanud suhtlusmeedias, kuidas kogu see kärgpere istutas 254 kuuske. Ja ta on õppinud maapaos hapusaia tegema. «Enne küpsetamist peab jahust ja veest nädala juuretist kasvatama,» lisas ta.

Maapaos küpsetatud hapusai.
Maapaos küpsetatud hapusai. Foto: Rasmus Kull

Varsti pole kaugel aeg, kui Vanemuises alustab taas tegevus. «Praegu panen uue hooaja etendusi kalendrisse,» märkis ta. «Meil peaks töö juulikuust käima minema ja esimene etendus võiks ooperiosakonnal olla «Õhtu Leháriga» 21. augustil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles