Purjutamisega liialdajad peavad varsti peatäit välja magama vanglas

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu arestimaja suletakse järgmise aasta alguses ning selle juht Baldur Pilden ja ligi kümme töötajat koondatakse. Bilden, kellest see pilt on jäädvustatud 2018. aasta mais, pole veel lõplikult otsustanud, kus ta pärast koondamist tööle hakkab.
Tartu arestimaja suletakse järgmise aasta alguses ning selle juht Baldur Pilden ja ligi kümme töötajat koondatakse. Bilden, kellest see pilt on jäädvustatud 2018. aasta mais, pole veel lõplikult otsustanud, kus ta pärast koondamist tööle hakkab. Foto: Kristjan Teedema

Politsei ei vii 11. jaanuarist 2021. ülemäära vägijooke pruukinud tegelasi enam Tartus Riia tänava lõpus asuvasse arestimajja kainenema, vaid toimetab nad otse vanglamüüride vahele. Sama kehtib ka kuni 48 tunniks kinnipeetute ning aresti all viibivate inimeste kohta.

Nimelt võtab järgmise aasta hakul Tartu vangla politseilt arestimaja ülesanded üle. Ka Jõhvi arestimaja ülesanded lähevad üle Viru vanglale ning seejärel Tartu ja Jõhvi arestimaja suletakse.

Riigil ei ole hädavajalik hoida samas linnas mitut samasuguse otstarbega kinnipidamiskohta ning kulude kokkuhoiu mõttes arestimajad neis paigus likvideeritakse, vahendas justiitsministeeriumi avalike suhete nõunik Teele Sihtmäe muutuse põhjendust. Justiitsministeerium valmistab ette seaduseelnõu, mis võimaldaks seni arestimajades kinnipeetuid ka vanglas hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles