Üha rohkem peresid vahetab sooja koolilõuna toidupaki vastu

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Alates 14. apillist saavad Tartu vähekindlustatud kooliõpilased sooja koolilõuna asemel valida ka toidupaki, mis viiakse neile iga kahe nädala järel. Toidukorvis on näha, missugused puu- ja köögiviljad ning kuivained ja piimatooted järgmisel nädalal õpilaste kodudesse jõuavad.
Alates 14. apillist saavad Tartu vähekindlustatud kooliõpilased sooja koolilõuna asemel valida ka toidupaki, mis viiakse neile iga kahe nädala järel. Toidukorvis on näha, missugused puu- ja köögiviljad ning kuivained ja piimatooted järgmisel nädalal õpilaste kodudesse jõuavad. Foto: Kristel Kaljuvee

Eriolukorra ajal on viimase kuuga Tartus kahekordistunud koolitoitu vajavate kaugõppel laste hulk ning soovijate nimekiri aina pikeneb. Aina rohkem on ka peresid, kes soovivad sooja lõuna asemel hoopis toidupakki.

Aprilli alguses viisid koolid perede seas läbi küsitluse ja selgus, et enamik sooja koolilõuna saajaid eelistaksid hoopis toiduaineid, et neist ise süüa teha. Möödunud nädalast viibki Tartu vähekindlustatud perede õpilastele iga kahe nädala tagant toidupaki koju OÜ P. Dussmann Eesti. Toidupakk koos kojuveoga maksab linnale ligi 20 eurot õpilase kohta. Paarikümne euro eest saab õpilane banaani, piima, võid, sinki, sepikut, makarone, riisi, porgandit, kohupiima, muna, leiba, õuna, kurki, tomatit, vaarikamoosi ja pähkleid.

Kaks korda rohkem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles