Tartu ülikooli vilistlane on valmis kohtus kaitsma anonüümses tagasisides tehtud kriitikat (29)

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli õppejõud Ene Selart ja Tartu ülikooli vilistlane Henry-Laur Allik ei ole jõudnud kohtuvälisele kokkuleppele, mis puudutab Alliku anonüümset tagasisidet Selarti antud õppeainele.

Seetõttu on Henry-Laur Alliku esindajad advokaadibüroost Lindeberg teada andnud, et nad alustanud ettevalmistusi võimalikuks eesolevaks kohtuvaidluseks. Henry-Laur Allikut esindavad vaidluses Ene Selartiga advokaadibüroo Lindeberg kaitsjad Keijo Lindeberg ja Aldo Vassar.

Henry-Laur Allik on Tartu ülikooli vilistlane, kes läbis Tartu ülikoolis Ene Selarti antud õppeaine «Eesti ajakirjanduse ajalugu». Iga õppeaine läbimisel kohustuvad Tartu ülikooli tudengid andma õppeaine ja õppejõu kohta tagasisidet ning Henry-Laur Allik seda ka tegi, vahendasid Alliku kaitsjad.

Tagasisidele järgnes Ene Selarti 2114 euro suurune kahjunõue, kuna õppejõud polnud rahul üliõpilase kriitikaga. Henry-Laur Allik kasutas õppejõu kohta solvavat väljendit. 

Tänavu 17. aprillil tunnistas Henry-Laur Allik, et Ene Selarti ja tema tegevuse suhtes kasutatud väljendid «mongoliitne käitumine» ja «mongol» on ebatäpsed. Samuti vabandas Henry-Laur Allik Ene Selarti ees, et tema ja tema tegevuse khta nimetatud väljendeid kasutas ning tegi ettepaneku lõpetada vaidlus kompromissiga. 

Kaitsjate väitel vastas Ene Selarti esindaja sellele ettepanekule, et tema klient nõuab Henry-Laur Allikult endiselt hüvitise tasumist – kahjunõuet on vähendatud 214 euro võrra ning nõutakse seda annetuse vormis MTÜ-le Eesti Inimõiguste Keskus.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles