Raatuse ühiselamus karantiinis olevatele välistudengitele tagati ühine perearst

Tartu Postimees
Copy
Raatuse ühiselamus on 16 üliõpilast andnud positiivse koroonaproovi.
Raatuse ühiselamus on 16 üliõpilast andnud positiivse koroonaproovi. Foto: Sille Annuk

Tartu Raatuse ühiselamus ei ole tänaseks rohkem tuvastatud positiivseid koroonaviiruse juhte. Ühiselamu haigetele välistudengitele määrati Tartu kiirabi ja terviseameti koostöös ühine perearst, kes neid nõustab ja hiljem terveks tunnistab.

16 positiivse proovi andnud tudengit peavad olema tervenemiseni isolatsioonis ja neil on keelatud oma korterist lahkuda. 39 isikut, kes on haigetega kokku puutunud, kuid kelle testitulemused oli negatiivsed, peavad jääma ühiselamusse karantiini vähemalt kaheks nädalaks. Tartu kiirabi ja terviseameti koostöös leiti haigetele välistudengitele ühine perearst, kes neile tervisemurede korral nõu annab ja hiljem ka terveks tunnistab. Samuti võimaldatakse isolatsioonis viibijatele vajaduse korral psühholoogilist tuge. 

Negatiivse testitulemusega ja haigetega mitte kokku puutunud elanikud võivad tavapäraselt liikuda. Ühiselamus mitte elavatel inimestel ei ole lubatud hoonesse siseneda. Liikumispiirangute täitmist kontrollib politsei isikut tõendava dokumendi alusel.

Tartu kriisimeeskonna juhi linnapea Urmas Klaasi sõnul on kõik asjaosalised teinud väga head koostööd. «Loodan, et see haiguskolle rohkem ei laiene. See oli väga õpetlik näide sellest, kuidas koroonaviirus levib ennekõike seltskondlikel kogunemistel. Neid tuleb igal juhul vältida. Oleme olnud kontaktis ka teiste Tartu kõrgkoolide ühiselamute haldajatega ja jaganud soovitusi, kuidas selliseid olukordi ennetada,» lisas Klaas.

Tartu ülikool koostöös üliõpilaskülaga on korraldanud isolatsioonis viibivatele elanikele toitlustamise, varustanud neid isikukaitse- ja desovahenditega, taganud võimaluse pesupesemiseks ning korraldanud jäätmete ohutu kogumise.

Olukorra lahendamiseks töötab strateegiline staap, mille koosseisus on Tartu linnavalitsus, Tartu ülikool, terviseamet, Lõuna prefektuur, Lõuna päästekeskus, Tartu kiirabi ja Tartu üliõpilasküla ning mille tööd juhib linnapea Urmas Klaas. Tartu ülikoolile ja Tartu üliõpilaskülale pandud ülesannete täitmiseks on loodud Tartu ülikooli kriisistaap, mida juhib ülikooli akadeemiline sekretär Tõnis Karki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles