Tartu toob elektrirattad tagasi tänavatele (1)

Tartu Postimees
Copy
Rattaringluse elektrirattad Tartu kaubamaja juures parklas.
Rattaringluse elektrirattad Tartu kaubamaja juures parklas. Foto: Sille Annuk

Eelmise aasta novembris talvekorterisse viidud Tartu rattaringluse elektrirattad tuuakse tagasi tänavatele 27. aprillil. Rattaringluse kasutajad peavad aga arvestama eriolukorra reegleid, et linnas liikumine oleks kõigile turvaline

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul lubab ilm elektrirattad taas kasutusele võtta ning see aitab linnas liiklejaid hajutada. «Rattasõidul on nakkusoht võrreldes ühissõidukite kasutamisega väiksem ja seetõttu pakub rattaringlus praeguses olukorras linnas liikumiseks head võimalust. Eriolukorras on loomulikult esmatähtis võimalikult vähe ringi liikuda ning alles seejärel teha valik ühe või teise liikumisviisi kasuks,» ütles Tamm. 

Tamm rõhutas, et kõik ringlusrataste kasutajad peavad endiselt arvestama eriolukorra reegleid: hoidma teiste liiklejatega distantsi, järgma hügieeninõudeid ja kasutama sõitmisel kindaid. Rattaid desinfitseeritakse iga päev nii rattaparklates kui ka -töökojas.

Läbi talve on kasutuses olnud 250 tavaratast, millele lisandub järgmise nädala alguses 500 elektriratast. Üle Tartu linna on 69 rattaringluse parklat, kuhu on paigaldatud ka infotahvlid rataste kasutamise kohta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles