ERM kogub lugusid argistest leiutistest

Tartu Postimees
Copy
Vana paadi uuskasutus lillealusena.
Vana paadi uuskasutus lillealusena. Foto: Agnes Aljas

Olgu ise tehtud puulõhkumismasin, täiustatud kurgimarineerimise retsept või uus käsitöövõte – Eesti Rahva Muuseum ootab lugusid, pilte ja esemeid loovatest lahendustest

«Me otsime oma igapäevategemistes ikka viise-võimalusi, kuidas mugavamalt ja lihtsamalt hakkama saada. Arendamine, uuendamine ja leiutamine kuulub inimloomuse juurde, olgu tegu talupojamõistuse või lausa insenerliku nutikusega. Vahel saame inspiratsiooni teistelt, mõnikord on uus asi tekkinud puhtalt juhuse või kokkusattumuse tõttu,» rääkis ERMi teadussekretär Agnes Aljas. Ta lisas, et näiteks on ERMi püsinäitusel «Kohtumised» pesumasinast tehtud muruniiduk.

«Kirjutada võib ka sellest, mis on teid ajendanud midagi uuendama, või asjadest, mille puhul olete märganud, et need vajaksid täiendamist,» lausus Aljas.

Parimaid panustajaid ootavad rahalised auhinnad. Osa kogutud materjalist leiab kasutust Tartu 2024 kultuuripealinna ühisnäituses «Peedist pesumasin», mis on maanteemuuseumi, Tartu linnamuuseumi, maaelumuuseumi ja ERMi koostööprojekt. 

Lisa saab lugeda ERMi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles