Ukraina laste elu päästnud öökull sai mälestustahvli (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mälestustahvel Toškivka kooli seinal annab teada, et see lind päästis 140 õpilase elu, hoiatades surmaohu eest.
Mälestustahvel Toškivka kooli seinal annab teada, et see lind päästis 140 õpilase elu, hoiatades surmaohu eest. Foto: FB

Kunst ja elu on palju rohkem seotud, kui pealtnäha paistab, ning ühe näituse vaatamise mõju võib avalduda käega katsutava abina sadu ja sadu kilomeetreid eemal. Just sellises mõjuühenduses on 2018. aasta sügisel Tähtvere avatud naistekeskuses väljas olnud Jarõna Ilo näitus ja tänavu märtsis avatud mälestustahvel öökullile Ida-Ukraina sõjapiirkonna ühe kooli seinal.

Jarõna Ilo teoste väljapanekut käisid teiste hulgas vaatamas Tartu katoliku hariduskeskuse õpilased. Näitusel olid muu hulgas Ukraina sõda kajastavad pildid, mille tutvustuseks kõneles kunstnik noortele ka sellest, mida sõda elanikele tähendab ja milliseid kannatusi kaasa toob.

Teiste teoste hulgas oli pilt Luganski oblastis asuva Toškivka kooli taga laiuvast mineeritud põllust. Selle kooli kohta rääkis kunstnik noortele ühe päriselt aset leidnud müstilise loo, millest siinkohal teeb kokkuvõtte naistekeskuse juht Pille Rives.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles