Koroonaviirus tõi ühiselamusse ka viha nakatunute vastu (14)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Raatuse ühiselamu nakatunud on Tartu Postimehe poole pöördunud murega, et neid on ebaõiglaselt avalikult risti löödud.
Raatuse ühiselamu nakatunud on Tartu Postimehe poole pöördunud murega, et neid on ebaõiglaselt avalikult risti löödud. Foto: Artur Kuus

Peaminister Jüri Ratas kehtestas Eestis koroonaviiruse tõttu eriolukorra 12. märtsil. Esialgu ei muutunud inimeste igapäevaelus suurt midagi, vaid üle saja inimese ei tohtinud korraga koguneda. Vaid kahekesi liikumise piirang ja nõue hoida avalikus ruumis kahemeetrist vahemaad tuli 24. märtsil.

Seda kõike on oluline meeles pidada seoses Raatuse ühiselamu koroonakoldega, sest Eesti Ekspress avaldas pühapäeval loo, milles näitlikustab üliõpilaste eriolukorraaegset patuelu kuvatõmmistega sotsiaalmeediast. Samas pole teada, millal on need fotod tehtud (kas enne või pärast 24. märtsi, kui kehtestati kogunemiskeeld), näha on vaid postitamise kuupäev.

Seda kõike arvestades jättis Tartu Postimees need fotod avaldamata. Eile avaldasime Raatuse ühiselamus elavate nakatunud üliõpilaste ühise pöördumise, milles nad väidavad, et ingliskeelset sõna gathering on meedia valesti tõlgendanud ehk mingit 14 inimesega pidu pole olnud, on olnud koosviibimisi ja needki väiksemas ringis.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles