Parimad õpilasfirmad jõudsid finaali

Tartu Postimees
Copy
29. aprillil selgitatakse veebipõhiselt välja Eesti parim õpilasfirma, mille finalistid on juba selgunud ja ootavad selle nädala jooksul hääli rahvahääletuse vahendusel.
29. aprillil selgitatakse veebipõhiselt välja Eesti parim õpilasfirma, mille finalistid on juba selgunud ja ootavad selle nädala jooksul hääli rahvahääletuse vahendusel. Foto: Junior Achievement Eesti

29. aprillil selgitatakse veebis välja Eesti parim õpilasfirma, mille finalistid on juba selgunud ja ootavad selle nädala jooksul hääli rahvahääletuse vahendusel.

«Sel aastal oleme registreerinud rekordiliselt 445 õpilasfirmat. Koostatud aruannete põhjal valiti finaali 24 parimat, kes peavad ennast tõestama viimases voorus,» selgitas Junior Achievement Eesti direktor Kersti Loor. «Me ei vali siin võistlusel parimat äriideed, vaid ettevõtet. See tähendab, et lisaks ideele peavad noored näitama ka suurepärast meeskonnatööd, arusaamist finantsidest, turundusest ja müügist ning jätkusuutlikkust pärisfirmana toimetulemiseks.»

Kolmapäeval, 29. aprillil toimuv lõppvoor ja auhinnagala on täies ulatuses veebis ning võitja selgitamiseks tuleb ettevõtetel läbida erandkorras kaks vooru – aruanded ja vestlus žüriiga. Tavapäraselt on võistluse oluline osa olnud ka stendivoor ja lavaesinemised.

Lisaks aasta parimale õpilasfirmale selguvad galal ka Junior Achievement Eesti aasta ettevõtlusõpetaja, Junior Achievement Eesti aasta mentori ning vägeva vilistlase autasude saajad. «See on samuti väga oluline osa meie võistlusest, sest just tänu suurepärastele õpetajatele ja mentoritele on meie õpilasfirmad nii edukad olnud,» märkis Loor. 

Enne lõppvõistlust saab tutvuda finaali pääsenud õpilasfirmadega ning oma lemmiku poolt hääletada, sest lõppvõistlusel antakse välja ka rahva lemmiku tiitel.  

Hääletamiseks on avatud veebileht

Finaalis on 24 õpilasfirmat, kes esindavad koole üle terve Eesti. Tallinna koolidest on üheksa õpilasfirmat, aga võistlustules on ka õpilasfirmad näiteks Põltsamaalt, Kiilist, Haapsalust, Võrust, Põlvast ja mujalt. Hugo Treffneri gümnaasiumist on finaali pääsenud tervelt kolm noorte ettevõtet. 

Õpilasfirmade pakutavate toodete ja teenuste hulka kuuluvad näiteks hambapesutabletid, taaskasutatud moetooted, juhtmevaba lamp, rahvamuusikaansambel ja palju muud.

Hiljuti alustas tegevust ka paljusid õpilasfirmasid koondav e-pood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles