Tartu kutsehariduskeskus kasutab autotehnikute koolitamisel uut e-õppe platvormi

Tartu Postimees
Copy
Sõiduki remont ja rehvide vahetus Tartu kutsehariduskeskuses.
Sõiduki remont ja rehvide vahetus Tartu kutsehariduskeskuses. Foto: Sille Annuk

Kaks aastat tagasi alguse saanud koostööprojekti «E-tool for car mechanics» tulemusel valmis uus digiõppe keskkond autotehnikutele. Keskkonna loomisse ja valmimisse andsid oma panuse ka kutsehariduskeskuse autoõpetajad Margus Ainsalu, Tanel Plovits ja Ismail Mirzojev.

Tegu on autoõppes rakendatava uue platvormiga, mis koosneb seitsmest osast: mootor, jõuülekanne, veermik, kliima- ja komfortseadmed, elekter, pidurisüsteem ja turvasüsteemid. E-keskkonnas saavad tulevased autotehnikud erialateadmisi arendada ja kinnistada ning õpitut testida.

Tartu kutsehariduskeskuse autoosakonna õpetaja Ismail Mirzojevi sõnul valmis keskkond just distantsõppe perioodi alul ja nüüd on noored autotehnikud saanud juba oma teadmisi proovile panna. «Ülesanded on päris parajad pähklid ja eks need olegi mõeldud erialaste pädevuste testimiseks, eksamiteks valmistumiseks ja ka erialase inglise keele harjutamiseks lõpukursustele, mitte niisama mängimiseks. Autoettevõtted saavad kasutada seda näiteks värbamisel, et teha kindlaks kandidaadi oskused,» selgitas Mirzojev digiõppe platvormi sisu. 

«Usun, et hakkame üha enam distantsilt õppima, aga miks ka mitte eksameid tegema või tööle kandideerima, nii et keskkond valmis just õigel ajal,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles