Teadlased uurivad välja epideemia ulatuse Eestis (9)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda juhib ülikooli teadlaste uuringut, mille käigus testitatakse 16 000 inimest, et hinnata koroonaviirushaiguse üleriigilist levikut rahvastikus ning eri rahvastikurühmades ja piirkondades.
Tartu ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda juhib ülikooli teadlaste uuringut, mille käigus testitatakse 16 000 inimest, et hinnata koroonaviirushaiguse üleriigilist levikut rahvastikus ning eri rahvastikurühmades ja piirkondades. Foto: Erakogu

Mitte keegi ei tea täpselt, kui palju on Eestis koroonaviirusest nakatunuid ja kui palju on neid, kes on haiguse läbi põdenud. Lähikuudel toovad sellesse selguse Tartu ülikooli teadlased, kuna valitsus on otsustanud toetada kaht teadusprojekti kokku 2,1 miljoni euroga.

«Seni on Eestis eriolukorra meetmete valikul lähtutud raskemate haigusjuhtude ja arstiabi vajavate inimeste nakatumise statistikast ning teiste riikide kogemusest,» selgitas Tartu ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudi juhataja, peremeditsiini professor Ruth Kalda. «Et aga kõik koroonaviirusega nakatunud ei haigestu ja samas kõiki haigestunuid ei testita, siis viiruse tegeliku leviku kohta meil andmeid pole.»

Milliseid tervisepoliitilisi otsuseid vastu võtta, millal ja kuidas kriisiolukorrast välja tulla, selleks on vaja palju usaldusväärsemat teavet, kui Eestis seni on.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles